Οι εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο ΜΕΛΛΟΝ εμπλουτίζονται διαρκώς, εξασφαλίζοντας για τα παιδιά μας τη δυνατότητα να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους. Όμως, αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους εθελοντές και τις εθελόντριες που καταθέτουν τις γνώσεις τους, το χρόνο τους και το περίσσευμα της ψυχής τους. Όσες ευχαριστίες κι αν πούμε, δεν θα είναι ποτέ αρκετές!

Ένας από τους πολύτιμους εθελοντές μας είναι και ο Α.Μ., οργανωτής και εμψυχωτής του «Πρότζεκτ ζωγραφικής». Το «Πρότζεκτ» έγινε πια Εργαστήριο, σταθερή συνήθεια δύο φορές την εβδομάδα, συγκεντρώνοντας μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά στο ίδιο τραπέζι.

Για τη σημασία που έχει για τα παιδιά η δραστηριότητα αυτή, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε περισσότερο, οι φωτογραφίες μιλούν μόνες τους. Διαβάστε όμως τι λέει ο ίδιος ο Α.Μ. για την εμπειρία του με τα παιδιά:
«Είναι αξιοσημείωτο το να γνωρίζει κανείς κόσμο από ξένες χώρες και να αλληλεπιδρά μαζί του. Ακόμα περισσότερο να περνά χρόνο μαζί του απολαμβάνοντας δραστηριότητες . Όταν έρχεται το θέμα της επικοινωνίας –στην περίπτωση που δεν μιλάς την ίδια γλώσσα- είναι μαγικό να βλέπεις να ξεκλειδώνονται άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές του εαυτού σου όσον αφορά στο βαθμό εφευρετικότητας που μπορείς να επιτύχεις σαν άτομο για να τα βγάλεις πέρα. Τα παιδιά στο ΜΕΛΛΟΝ με βοήθησαν να το επιτύχω. Μέσα από τη ζωγραφική μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο, εκφράζουμε τις «καλλιτεχνικές μας ανησυχίες» και το απολαμβάνουμε!»

Α.Μ. , ψυχολόγος, εθελοντής, υπεύθυνος για το Εργαστήρι Ζωγραφικής στο ΜΕΛΛΟΝ

12
eea  Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία) μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM