Στα πλαίσια των δημιουργικών δραστηριοτήτων της ΕΑΔΑΠ, ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «NON STOP MOTION ANIMATION PROJECT FOR PEOPLE IN MOTION» με τα παιδιά του ξενώνα μας. Καταξιωμένοι εικαστικοί και γραφίστες, με εμπειρία στο βίντεο και το animation, οργανώνουν, καθοδηγούν, εκπαιδεύουν τα παιδιά και δημιουργούν μαζί τους τις δικές τους ταινίες.

Το project επικεντρώνεται στην οπτική γλώσσα, ένα μέσο κατανοητό από όλους. Συγκεντρώνει τα ψηφιακά μέσα και την τεχνολογία με τις παραδοσιακές μορφές τέχνης όπως ζωγραφική, γλυπτική, και χαρτοκοπτική. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν την κάμερα, μαθαίνουν ν’ αφηγούνται ιστορίες και να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους. Αποκτούν βασικές γνώσεις επεξεργασίας ήχου και εικόνας, διευρύνουν τις μουσικές τους προτιμήσεις, αναπτύσσουν πρόσθετα προτερήματα ενώ εργάζονται συλλογικά. Ο συνδυασμός της χειροτεχνίας και της ψηφιακής τεχνολογίας προσφέρει νέες δυνατότητες και προοπτικές στην ομάδα μας.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των παιδιών προσφέρουν το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα.


eea  Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία) μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM