Τα πρωινά του Σαββάτου είναι συνήθως αφιερωμένα σε δράσεις εκτός ξενώνα. Αφορούν κυρίως τους έφηβους που είναι συνεπής ως προς «τις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις» και συμπληρώνουν το 80% μιας ενότητας μαθημάτων (Ελληνικά ή/και Αγγλικά) που επιλέγουν.

Το Σάββατο 21/02/15 η ΕΑΔΑΠ οργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του ξενώνα καθώς και παιδιά ηλικίας 8 έως 16 ετών.


Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, όπου πληροφορήθηκαν σχετικά με τα μουσειακά εκθέματα και την ιστορία τους. Επίσης, παρακολούθησαν εκπαιδευτικές ταινίες μικρού μήκους σχετικά με την αρχαία Ελλάδα και την κατασκευή του μνημείου της Ακρόπολης.

Η ξενάγηση στο Μουσείο προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στην ομάδα των εφήβων, οι οποίοι ζήτησαν να επιστρέψουν προκειμένου να επισκεφθούν και τον Ιερό Βράχο.

eea  Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία) μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM