Από τις αρχές Φεβρουαρίου λειτουργεί στον ξενώνα το "babyroom". Παιδαγωγοί, νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι της ΕΑΔΑΠ προσφέρουν ένα περιβάλλον δημιουργικής απασχόλησης στα μικρά παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών.

BABYROOM1

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι μητέρες του ξενώνα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα μικρά παιδιά τους 3 φορές την εβδομάδα, για 2 ώρες.
Ο σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι διπλός.
Στις μητέρες προσφέρει τη δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά τους σε ένα εξειδικευμένο περιβάλλον ώστε να μπορέσουν να ασχοληθούν με δραστηριότητες όπως εκμάθηση Ελληνικών και Αγγλικών, επίσκεψη σε ιατρικές και/ή διοικητικές υπηρεσίες.

BABYROOM2
Στα βρέφη και τα μικρά παιδιά προσφέρει ένα σταθερό παιδαγωγικό πρόγραμμα παρόμοιο με αυτό των ελληνικών βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών. Τα παιδιά δραστηριοποιούνται πάνω σε ομαδικά – συμβολικά παιχνίδια, όπως παιχνίδια κατασκευών, παιχνίδι με τη μπάλα, παιχνίδι με κουζινικά είδη, κ.ά. Στόχος, τα παιδιά να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, να γνωριστούν μεταξύ τους, να μάθουν να επιλέγουν και να μοιράζονται.

BABYROOM3

Μέσα από το βιωματικό και δημιουργικό παιχνίδι, εκφράζονται, εξοικειώνονται με την ελληνική γλώσσα και αποκτούν τις βάσεις για μια πιθανή ένταξη σε Παιδικό Σταθμό.

Η ΕΑΔΑΠ ελπίζει σύντομα η υπηρεσία να μπορέσει να λειτουργήσει σε καθημερινή βάση.

BABYROOM4
eea  Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία) μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM